Magnóliák

Kezdőlap / Magnóliák

Magnóliák | Flóra Faiskola
A magnóliák virágos növények, és a Magnoliaceae nevű családhoz tartoznak. A család több száz különböző fajt foglal magában, melyek különböző méretűek, alakúak és színűek lehetnek.
Lombozat és méret: A magnólia fajok változatos lombozattal rendelkeznek. A levelek lehetnek örökzöldek vagy lombhullatók, és az egyes fajtól függően változhat a méretük és a forma is. Némelyik faj apró, örökzöld cserje, mások pedig hatalmas, lombhullató fák lehetnek.
Virágok: Az egyik legfeltűnőbb jellemzője a magnóliáknak a csodálatos virágai. A virágok jellemzően nagyok és feltűnők, általában fehérek, krémszínűek, rózsaszínek vagy lila árnyalatúak. Egyes fajok esetében a virágok akár 25-30 centiméter átmérőjűek is lehetnek. A virágok jellegzetessége, hogy nemcsak szépek, hanem kellemes illatuk is van.
Termőtermékek: A virágzás után a magnóliák termőterméket hoznak létre, amelyek magokkal vannak tele. Ezek a termések különböző méretűek és alakúak lehetnek, és egyes fajok esetében különleges módon nyílnak meg, hogy a magok szabadon szóródhassanak el.
Elterjedés: A magnóliák természetes élőhelyei általában Észak-Amerika, Dél-Ázsia és Közép-Amerika, de néhány fajt megtalálhatunk Dél-Európában és más kontinenseken is. Néhány faj kertekben és parkokban is gyakran ültetik dísznövényként.
Kulturális jelentőség: A magnólia több kultúrában fontos szimbólum, és többek között a szépséget, a kitartást és az eleganciát jelképezi. A délkelet-amerikai és délkelet-ázsiai országokban különösen mély kulturális jelentőséggel bír.

1–16 termék, összesen 40 db