Vitex agnus-castus ‘Alba’ – fehér virágú barátcserje

4200 Ft

Vitex agnus-castus ‘Alba’

Közismert nevén barátcserje, szúnyogűző hatása, késői, elnyúlt hosszan tartó virágzása és szép lombja miatt kedvelt díszcserje.

Az ‘Alba’ változat különlegessége, hogy fehér virágokkal rendelkezik.

Mérete: 20-40 cm

Kiszállítás: 5-10 munkanap

Szállítás: Mpl posta

Kategória:

Leírás

Vitex agnus-castus ‘Alba’

A Vitex agnus-castus, közismert nevén barátcserje, szúnyogűző hatása, késői, elnyúlt hosszan tartó virágzása és szép lombja miatt kedvelt díszcserje. A barátcserje az egyik legrégebbi gyógynövény, már az ókorban ismerték. Az ‘Alba’ változat különlegessége, hogy fehér virágokkal rendelkezik.

  1. Levelek: Levelei kétrészesek, hasonlóan a páfrányokhoz. Zöld színűek és aromás illatúak.
  2. Virágok: Az ‘Alba’ változat fehér virágokat hoz létre, ami meglehetősen eltér a hagyományos lila vagy kék virágoktól.
  3. Virágzat időpontja: Nyáron virágzik, a virágzat hosszú időn keresztül folyamatos lehet.
  4. Magasság: Mérete változó lehet, attól függően, hogy cserje vagy kis fa formájában nevelték. Általában 3-5 méteres magasságban nő, de metszéssel karbantartható.
  5. Fényigény: Napos vagy félárnyékos környezetet kedvel, de jól tűri a forró nyári napokat.
  6. Talajigény: Jól növekszik jó vízelvezetésű, laza talajokon. Tolerálja a szárazabb talajokat és az időszakos aszályt is.
  7. Felhasználás: Kertekben, parkokban, szabadidős területeken és egyedi tájképekben ültethető. Szép virágzatával és illatával kiváló választás lehet dísznövényként.
  8. Gondozás: Kevés gondozást igényel. Rendszeres metszéssel formázható és az elszáradt hajtások eltávolíthatók. A fiatal növényeket a hideg téli hónapokban meg kell védeni.

Mérete: 5 l-es konténer, 20-40 cm.

További információk

Tömeg 2 kg
Méretek 40-60 cm