Vinca minor ‘Atropurpurea’ – lila virágú kis meténg

1900 Ft

Vinca minor ‘Atropurpurea’ (lila virágú kis meténg)

Ez a növény alacsony termetű és talajtakaró, rendszerint 15-30 cm magasra nő, és szárait földön futtatja. A levelek kicsik és sötétzöldek, de a ‘Atropurpurea’ nevének megfelelően, a levelek színe sötétvörös vagy bíbor lehet, ami egy különleges színkontrasztot hoz létre.

Méret: 10-20cm

Kiszállítás: 5-10 munkanap

Szállítás: Mpl posta

Leírás

Vinca minor ‘Atropurpurea’ (lila virágú kis meténg)

egy olyan növényváltozat, amely a mályvafélék (Apocynaceae) családjába tartozik, és közismert nevén kis kökörcsin vagy kis borostyán. Itt vannak a jellemzői:

  • Leírás: Ez a növény alacsony termetű és talajtakaró, rendszerint 15-30 cm magasra nő, és szárait földön futtatja. A levelek kicsik és sötétzöldek, de a ‘Atropurpurea’ nevének megfelelően, a levelek színe sötétvörös vagy bíbor lehet, ami egy különleges színkontrasztot hoz létre.
  • Virágzás: A kis kökörcsin kék-lila vagy ibolyaszínű, kis csésze alakú virágokat hoz, amelyek a levelek között jelennek meg. A virágok hosszú száron nyílnak és a növény lombozatát szépen kiegészítik.
  • Virágzási idő: A virágzás általában tavasszal kezdődik és a nyár elejéig tart.
  • Fényigény: A Vinca minor ‘Atropurpurea’ általában félárnyékos vagy árnyékos helyzetben érzi magát jól, de képes alkalmazkodni a naposabb környezethez is, feltéve, hogy megfelelő az öntözés.
  • Talajigény: Jó vízelvezetésű talajokat kedveli. Alkalmas a különböző talajtípusokra, ideértve a homokos vagy agyagos talajokat is.
  • Felhasználás: A ‘Atropurpurea’ változatot gyakran talajtakaróként vagy szegélyként ültetik kertekben vagy parkokban. A sötétvörös vagy bíbor levelek miatt vonzó választás lehet, hogy színt és textúrát vigyen a kertbe.
  • Télállóság: A kis kökörcsin általában télálló növény, ami azt jelenti, hogy hidegebb éghajlati körülmények között is jól fejlődhet.

A Vinca minor ‘Atropurpurea’ könnyen gondozható növény, amely az éghajlati és talajviszonyoktól függően jól nőhet és terjedhet. Az öntözés, tápanyagellátás és szükség esetén a metszés megfelelő kezelése segít abban, hogy a növény a lehető legjobb állapotban növekedjen és virágozzon.

További információk

Tömeg 2 kg
Méretek 10-20 cm