Vinca major ‘Maculata’ – nagy meténg

1900 Ft

Vinca major ‘Maculata’ (nagy meténg)

Ez a növény közepes méretű és terjedő habitussal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy széles területeket is beboríthat. A levelek nagyok, ovális alakúak és sötétzöldek, de a ‘Maculata’ változatnak megfelelően a levelek közepén fehér vagy krémszínű foltok találhatók.

Méret: 10-20cm

Kiszállítás: 5-10 munkanap

Szállítás: Mpl posta

Leírás

Vinca major ‘Maculata’ (nagy meténg)

Egy dísznövény, amely a mályvafélék (Apocynaceae) családjába tartozik, és közismert nevén nagy kökörcsin vagy nagy borostyán. Itt vannak a jellemzői:

  • Leírás: Ez a növény közepes méretű és terjedő habitussal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy széles területeket is beboríthat. A levelek nagyok, ovális alakúak és sötétzöldek, de a ‘Maculata’ változatnak megfelelően a levelek közepén fehér vagy krémszínű foltok találhatók.
  • Virágzás: A nagy kökörcsin virágai hasonlóak a kis kökörcsinhez (Vinca minor). Kék-lila vagy ibolyaszínű virágokat hoznak, amelyek a levelek között helyezkednek el.
  • Virágzási idő: A virágzás ideje általában tavasztól a nyár elejéig terjed.
  • Fényigény: A Vinca major ‘Maculata’ általában félárnyékos vagy árnyékos helyzetben érzi magát jól, de képes alkalmazkodni a naposabb környezethez is, feltéve, hogy megfelelő az öntözés.
  • Talajigény: Jó vízelvezetésű talajokat kedveli. Alkalmas a különböző talajtípusokra, ideértve a homokos vagy agyagos talajokat is.
  • Felhasználás: A ‘Maculata’ változatot gyakran talajtakaróként vagy dísznövényként ültetik kertekben vagy parkokban. A színes levelek miatt vonzó választás lehet, hogy színt vigyen a kertbe.
  • Télállóság: A nagy kökörcsin általában télálló növény, ami azt jelenti, hogy hidegebb éghajlati körülmények között is jól fejlődhet.

A Vinca major ‘Maculata’ könnyen gondozható növény, amely az éghajlati és talajviszonyoktól függően jól nőhet és terjedhet. Az öntözés, tápanyagellátás és szükség esetén a metszés megfelelő kezelése segít abban, hogy a növény a lehető legjobb állapotban növekedjen és virágozzon.

További információk

Tömeg 2 kg
Méretek 10-20 cm