Tűzeső Heuchera-Lime Marmalade

2400 Ft

Elfogyott

Kategória:

Leírás

A tűzeső az évelőágyások, sziklakertek, szegélyek egyik kedvelt dísznövénye, melynek virágzása késő tavasztól nyár elejéig tart. Bokros növekedésű, talajtakaró növény.

Számtalan nemesített fajával találkozhatunk. A nemesített hibridek között megtalálhatók különböző levélmintájú, levélszínű fajok, a kerekdedtől a karéjos formáig. A levelek színe is változatos, hiszen megtalálható közöttük a sötét bordó, a narancssárga, a vörös, de akár a zöldek és a sárgászöld színűek is.

A tűzeső dús leveleket fejleszt, viszonylag magas szárakon hozza laza bugákba tömörülő virágait. A virágok aprók és harang alakúak, színük változó, lehet fehér, piros, vagy rózsaszín. A virágok alkalmasak vágott virágnak is, főleg csokrok közé, csokorlazítás céljából.

Hosszú nyár esetén gyakran előfordul, a tűzeső másodvirágzása is. A növényen a levelek télen is megmaradnak színes foltot biztosítva kertünkben a szürke téli hosszú hónapokra.

A tűzeső vagy tűzgyöngyvirág nem igényel sok gondozást, megfelel számára, ha félárnyékba ültetjük. Talaja legyen jó vízelvezetésű, és lehetőség szerint nedves, de a pangó vizet nem kedveli.

Tavasszal lássuk el tápanyaggal a földjét, mivel tápanyagigénye nagy.

A tűző nap káros lehet a növény leveleinek, ezért olyan változatot ültessünk, ami alkalmazkodik kertünk adottságaihoz.

Amikor a virágok elszáradnak és a levelek tél végén elhalnak, távolítsuk el a növényről, hogy tudjon megújulni.

Kártevői betegségei nincsenek, betegségekkel szemben ellenálló. Szaporítani tőosztással tudjuk, amit nyugalmi időszakban végezzünk, korán tavasszal. Három-négyévente célszerű megújítani a növényt, úgy hogy a töveket szétszedjük.

Mérete: 20-40 cm

További információk

Tömeg 2 kg
Méretek 20-40 cm