Salix integra ‘Hakuro Nishiki’ – japán fűz

2900 Ft

Salix integra ‘Hakuro Nishiki’.

Az új levelek változatos színéért kedvelt, rózsaszínűen bújnak elő, majd rózsaszín, krémszínű fehér és zöld árnyalatúak.

Méret: 30-40 cm

Kiszállítás: 5-10 munkanap

Szállítás: Mpl posta

Kategória:

Leírás

 Salix integra ‘Hakuro Nishiki’ – japán fűz

A Salix integra ‘Hakuro Nishiki’, más néven Japán Tarkalevelű Fűz vagy Nishiki Fűz, gyorsan növő fajta, amely nedves talajokat kedvel. Ez a növény leginkább az új levelek változatos színéért ismert, amelyek tavasszal rózsaszínűen bújnak elő, majd rózsaszín, krémszínű fehér és zöld árnyalatokba érnek, különösen tavasszal és a kora nyáron vonzóak, de ahogy a nyár halad, fokozatosan inkább zölddé válnak.

Méret és Forma: A ‘Hakuro Nishiki’ általában 2,5 méter magasra nő és széles kiterjedésű lehet. Fiatalon felfelé és kifelé növekszik, idősebb korában az ágak elegánsan ívelnek​.

Levélzete: A ‘Hakuro Nishiki’ jellegzetessége a változatos levelei, amelyek tavasszal rózsaszínűen bújnak elő, majd krémszínű fehérre és zöldre változnak. Az évszakok előrehaladtával a levelek zölddé válnak.

Vízigény: A ‘Hakuro Nishiki’ szereti a nedves, jól lecsapolt talajt, és jól tűri a szegényebb talajtípusokat is, de az ideális növekedés és színezet érdekében a nedvesség fontos​.

Fényigény: A legjobb színt teljes napon produkálja, bár hosszú, forró nyarakon részleges árnyékot értékel​​.

Mérete: 2 l-es konténer.

További információk

Tömeg 2 kg
Méretek 30-40 cm