Picea glauca ‘Conica’ cukorsüveg fenyő

1600 Ft

Picea glauca ‘Conica’ (cukorsüveg fenyő)

A Picea glauca ‘Conica’ egy kis termetű fenyőfa, amely általában 1,5-3 méter magasra nő, és kerek vagy kúp alakú koronát alkot. Ez a kompakt alak lehetővé teszi a fát kisebb kertekben vagy konténerekben való termesztésre is.

 

3 készleten

Kategória:

Leírás

Picea glauca ‘Conica’ (cukorsüveg fenyő)

A Picea glauca ‘Conica’, vagy más néven “kúp alakú fehér fenyő”, egy népszerű kerti fenyőfajta, amely kis termete és jellegzetes kúp alakja miatt népszerűségre tett szert. Íme néhány jellemzője:

  1. Méret és alak: A Picea glauca ‘Conica’ egy kis termetű fenyőfa, amely általában 1,5-3 méter magasra nő, és kerek vagy kúp alakú koronát alkot. Ez a kompakt alak lehetővé teszi a fát kisebb kertekben vagy konténerekben való termesztésre is.
  2. Tűk: Az ágakon többnyire rövid, szürkés-zöld vagy ezüstös-zöld tűk találhatók. Ezek a tűk általában hegyesek és szúrósnak tűnnek.
  3. Gyors növekedés: A ‘Conica’ viszonylag lassú növekedésű fajta, ami azt jelenti, hogy hosszabb idő alatt éri el teljes méretét, és nem igényel gyakori metszést vagy karbantartást.
  4. Hőmérsékleti tartomány: Jól tűri a hideg időjárást, és hidegtűrő fajtaként ismert. Az ellenálló a hideg télre és a hótakaróra.
  5. Fényigény: A Picea glauca ‘Conica’ napfénykedvelő növény, és a teljes napsütéses vagy félárnyékos elhelyezést részesíti előnyben.
  6. Talajigény: Szereti a jó vízelvezetésű talajt, amely enyhén savas vagy semleges pH-értékű. Jól bírja a homokos, agyagos és köves talajokat is.
  7. Felhasználás: Ez a fajta gyakran díszítő növényként vagy élőkerítésként használják kertekben vagy parkokban. Kiválóan alkalmas egyedi kerti tervezésekhez vagy téli kertekhez.
  8. Karbantartás: A ‘Conica’ karbantartása általában egyszerű, de időnkénti metszést igényelhet a forma megtartása érdekében.

Fontos megjegyezni, hogy a Picea glauca ‘Conica’ kiválasztása előtt érdemes figyelembe venni az adott kert vagy telek körülményeit és a helyi éghajlatot, hogy megfelelően gondozhassuk és élvezhessük ezt a fenyőfajtát.

További információk

Tömeg 1 kg
Méretek 20-25 cm