Phyllostachys nigra – fekete bambusz

16500 Ft

Phyllostachys nigra (fekete bambusz) 15l

A Phyllostachys nigra egy magas bambuszfaj, amely elérheti a 2,5-4,5 méteres magasságot. A szárak első évben zöld színűek, de idővel fekete színűvé válnak, ami miatt a “fekete bambusz” elnevezést kapta.

Méret: 130-150 cm

Kiszállítás: 5-10 munkanap

Szállítás: Mpl posta

Elfogyott

Kategória:

Leírás

Phyllostachys nigra (fekete bambusz) 15l

Phyllostachys nigra, vagy közismert nevén a fekete bambusz, egy népszerű dísznövényfajta, gyakran kertekben és parkokban ültetnek. Íme néhány jellemzője:

  1. Megjelenés: A Phyllostachys nigra egy magas bambuszfaj, amely elérheti a 2,5-4,5 méteres magasságot. A szárak első évben zöld színűek, de idővel fekete színűvé válik, ami miatt a “fekete bambusz” elnevezést kapta. Az idősebb szárak fekete vagy sötétbarna színűek lehetnek, különösen, ha a növény sok napsütést kap.
  2. Levelek: A levelek hosszúak és keskenyek, zöldek és élesek. A levelek sűrűn borítják a szárakat, ami a növény sűrű megjelenését kölcsönzi.
  3. Túlélési képesség: A Phyllostachys nigra rendkívül tartós és gyorsan nővő bambuszfaj. Jól tűri a hideg időjárást, és ellenálló a különböző kártevőkkel és betegségekkel szemben is.
  4. Felhasználás: A fekete bambuszt gyakran ültetik kerti szegélyekként vagy sövényként. A sötét színű szárak miatt különösen látványos, és kontrasztot alkot más növényekkel és a környező kerttel.
  5. Környezeti igények: A Phyllostachys nigra napos vagy félárnyékos helyen is jól fejlődik. Fontos, hogy jó vízelvezető képességű talajba ültesse, mivel a bambuszoknak elég nedves környezetre van szükségük.
  6. Gyors növekedés: A fekete bambusz gyorsan terjed és sok hajtást hoz létre, ami azt jelenti, hogy a kívánt területen gyorsan sűrű bozóttá fejlődhet.

Mint minden növény esetében, az adott éghajlati és talajkörülményekhez való alkalmazkodás fontos a Phyllostachys nigra termesztésekor. Azonban a fekete bambusz általában egy erős, látványos és könnyen kezelhető növény a kertekben.

Phyllostachys nigra (fekete bambusz) 15l

További információk

Tömeg 15 kg
Méretek 130-150 cm