Akció!

Phlox paniculata – Bugás lángvirág

1200 Ft

Phlox paniculata.

Közismert nevén bugás lángvirág, egy népszerű évelő növény, amelyet színes és illatos virágai miatt széles körben ültetnek díszkertekbe.

Méret: 15-25 cm

Kiszállítás: 5-10 munkanap

Szállítás: Mpl posta

Leírás

Phlox paniculata

A Phlox paniculata, közismert nevén bugás lángvirág vagy kerti lángvirág, egy népszerű évelő növény, amelyet színes és illatos virágai miatt széles körben ültetnek díszkertekbe.

Virágok: A bugás lángvirág virágai nagy, kúp alakú virágzatokban, vagy bugákban állnak. A virágok színe változatos, lehet fehér, rózsaszín, piros, lila, és különböző árnyalatok között, gyakran illatosak. A virágzási idő nyár közepétől késő nyárig tart, általában júliustól szeptemberig.

Levelek: A levelek lándzsásak, közép- vagy sötétzöld színűek, és átellenes állásúak. A lombozat sűrű, és a szárak mentén egyenletesen helyezkedik el.

Növekedési szokás: A Phlox paniculata egyenes, felálló szárú évelő, a növény bokros habitusú, és sűrű csoportokat képez.

Fényigény: Teljes napsütést kedveli, de részleges árnyékban is jól fejlődik. A napos helyeken a virágzása intenzívebb és hosszantartóbb.

Talajigény: Kedveli a jó vízelvezetésű, humuszban gazdag talajokat. Az optimális növekedés érdekében a talajnak folyamatosan nedvesnek kell lennie, de ne legyen túl vizes.

Gondozás: Rendszeres öntözést igényel, különösen a száraz időszakokban. A virágzás után érdemes visszavágni az elhalt virágzatokat, hogy ösztönözzük a további virágzást és a bokor formájának megőrzését. Ősszel a növényt vissza kell vágni a talajszint közelébe, hogy felkészítsük a télre.

Felhasználás: A bugás lángvirág kiválóan alkalmas vegyes virágágyásokba, évelő ágyásokba, szegélyekbe és vágott virágnak. Színpompás virágzása miatt gyakran ültetik parkokba, kertekbe és közterületekre is.

További információk

Tömeg 1 kg
Méretek 15-25 cm