Lonicera kamtschatica ‘Honeybee’ (Mézbogyó)

3950 Ft

Lonicera kamtschatica ‘Honeybee’.

A mézbogyó 1,5-2 méter magasra nővő kompakt cserje.

A bogyók íze édes, enyhén savanykás, hosszúkásak, sötétkék színűek.

Méret: 40-60 cm

Kiszállítás: 5-10 munkanap

Szállítás: Mpl posta

Kategória:

Leírás

Lonicera kamtschatica ‘Honeybee’

A Lonicera kamtschatica ‘Honeybee’, közismertebb nevén mézbogyó vagy kamcsatkai mézbogyó, egy kiváló bogyós gyümölcs, amelyet elsősorban finom, ehető gyümölcsei miatt ültetnek. Gyümölcstermő növények csoportjába tartozik.

Levelek: A levelei oválisak, közepes méretűek, világoszöldek, és egészséges növekedés mellett sűrű lombozatot alkotnak.

Virágok: A ‘Honeybee’ fajta apró, krémszínű virágai kora tavasszal, általában áprilisban nyílnak. A virágok kétszirmúak és cső alakúak, amelyekből később gyümölcsök fejlődnek.

Gyümölcsök: A gyümölcsök hosszúkásak, bogyószerűek, sötétkék színűek, és enyhén viaszos bevonattal rendelkeznek. A bogyók íze édes, enyhén savanykás, és frissen vagy feldolgozva is fogyaszthatók.

Magasság és Terjedés: A ‘Honeybee’ mézbogyó cserje általában 1,5-2 méter magasra és hasonló szélességre nő, kompakt és bokros habitusú.

Fényigény: Teljes napsütést kedveli, de részleges árnyékban is megfelelően fejlődhet. A napos helyeken a gyümölcstermés és az íz intenzitása jobb lehet.

Talajigény: A ‘Honeybee’ jól alkalmazkodik a különböző talajtípusokhoz, de kedveli a jó vízelvezetésű, tápanyagban gazdag talajokat. Fontos a rendszeres öntözés a száraz időszakokban.

Gondozás: Általában könnyen gondozható növény. Metszésre ritkán van szükség, de az elhalt vagy beteg ágak eltávolítása és a növény formázása ajánlott. Az első néhány évben rendszeres öntözést igényel.

Felhasználás: A ‘Honeybee’ mézbogyó gyümölcseit frissen fogyasztják, de lekvár, dzsem, szirup és más feldolgozott termékek készítésére is kiváló. A bogyók gazdagok vitaminokban és antioxidánsokban.

További információk

Tömeg 2 kg
Méretek 40-60 cm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Lonicera kamtschatica ‘Honeybee’ (Mézbogyó)” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük