Ligustrum ovalifolium – törzses fagyal

6500 Ft

Ligustrum vulgare

Az örökzöld fagyal levelei elliptikus vagy tojásdad alakúak, egyszerűek, és általában sötétzöldek. A levelek örökzöldek, ami azt jelenti, hogy télen is megmaradnak.

Virágai többnyire észrevétlenek és kevésbé feltűnőek. A virágok fehérek vagy krémszínűek lehetnek, és a tavaszi vagy kora nyári hónapokban jelentkeznek.

Méret: 60-80 cm

Kiszállítás: 5-10 munkanap

Szállítás: Mpl posta

Elfogyott

Kategóriák: ,

Leírás

Ligustrum ovalifolium

A Ligustrum ovalifolium, közismert nevén örökzöld fagyal vagy japán örökzöld fagyal, egy gyakran ültetett cserje, különösen sövényként vagy kerti dísznövényként.

  1. Levelek: Az örökzöld fagyal levelei elliptikus vagy tojásdad alakúak, egyszerűek, és általában sötétzöldek. A levelek örökzöldek, ami azt jelenti, hogy télen is megmaradnak.
  2. Virágzat: Virágai többnyire észrevétlenek és kevésbé feltűnőek. A virágok fehérek vagy krémszínűek lehetnek, és a tavaszi vagy kora nyári hónapokban jelentkeznek.
  3. Termés: A virágok után bogyók fejlődnek ki, kezdetben zöld színűek, majd érésük során feketévé válnak. Ezek a bogyók azonban mérgezőek lehetnek.
  4. Magasság: Mérete változhat, de általában 2-4 méter magasra nő, és hasonló szélességet is elérhet.
  5. Fényigény: Szereti a napfényt, de jól tűri a félárnyékos körülményeket is.
  6. Talajigény: Jól alkalmazkodik különböző talajtípusokhoz, de a jó vízelvezetésű talajokat részesíti előnyben.
  7. Felhasználás: Leggyakrabban sövényként alkalmazzák, de szoliter növényként is kiválóan megállja a helyét. A sövények gyorsan záródnak, és könnyen formázhatók.
  8. Gondozás: Az örökzöld fagyal könnyen karbantartható. Rendszeres metszéssel formázható, és a sövény kialakításához évente legalább kétszer metszeni ajánlott.
  9. Hidegtűrés: Hidegtűrő, és széles éghajlati viszonyok között jól megél.

Mérete: 10l-es konténer, törzsmagassága: 60-80 cm.

További információk

Tömeg 10 kg
Méretek 60-80 cm