Hydrangea paniculata ‘Bobo’ – fehér bugás hortenzia

4600 Ft

Hydrangea paniculata ‘Bobo’ (fehér kúpvirágú bugás hortenzia)

A Bobo gyönyörű, hófehér bugás virágú hortenzia. Díjnyertes növény.

Mérete: 40-60 cm    

Kiszállítás: 5-10 munkanap

Szállítás: Mpl posta

Kategóriák: ,

Leírás

Hydrangea paniculata ‘Bobo'(fehér bugás hortenzia)

A Bobo gyönyörű, hófehér bugás virágú hortenzia. Díjnyertes növény.

Kb. 100-120 cm. Magasságát befolyásolják a körülmények, erősen fagyos helyeken ennél kisebb magasságokra kell számítani!

Mutatós, kúp alakú virágbugáit többnyire steril virágok alkotják. A fajta egyik hátulütője, hogy nincs színválaszték. Ezek a változatok fehérek, amelyek idővel rózsaszínesednek. Virágzása a nyár második felétől szeptemberig tart.

Leveli közép zöld színűek, fogazott szélűek, látványosak.

A bugás hortenzia a félárnyékos helyeket szereti. Legjobb, ha olyan helyre ültetjük, ahol kora reggel 2-3 órán keresztül kap közvetlen napfényt, de a nap további részében már inkább félárnyékban, falevelek takarásában legyen.

A hortenziának egy feltétel nagyon fontos: a sok víz.

A fiatal növények nem bírják a fagyokat, ezért takarjuk őket télire, de a megerősödött példányok már ellenállóbbak.

Tápanyagdús, jó vízáteresztő képességű, nedves talajt szereti. A kerti hortenziával ellentétben könnyen átvészeli a szárazabb időszakokat is.

Ideális hely számára a mélyen gyökerező, laza árnyékú fák alja, pl. a tölgy, a magnóliák, az aranyeső, a díszcseresznyék és a különböző gyümölcsfák. A leginkább azonban a fenyők alatti talajt kedveli, ráadásul a fenyők lehulló tűlevele biztosítja számára a savanyú talajt.

Felhasználása: A bugás hortenzia leginkább szoliterként érvényesül, de cserjés  évelős vagy vegyes ágyásoknak is karakteres növénye lehet.

Mérete:40-60 cm

További információk

Tömeg 2 kg
Méretek 40-60 cm