Hydrangea quercifolia – tölgy levelű hortenzia

4200 Ft

Hydrangea quercifolia (tölgy levélű hortenzia)

A Hydrangea quercifolia, közismert nevén tölgy levelű hortenzia, lenyűgöző évelő cserje, amely a hortenzia család egyik gyöngyszeme.

Mérete: 20-40 cm

Kiszállítás: 5-10 munkanap

Szállítás: Mpl posta

Leírás

Hydrangea quercifolia (tölgy levélű hortenzia)

A Hydrangea quercifolia, közismert nevén tölgy levelű hortenzia, lenyűgöző évelő cserje, amely a hortenzia család egyik gyöngyszeme. Ez a növény Amerika délkeleti részén őshonos, és magában hordozza a déli tölgyek eleganciáját a hatalmas, bő levélzetével és kifinomult virágzatával.

A tölgy levelű hortenzia főként a jellegzetes, nagy méretű leveleiről ismert, amelyek télen pirosasbarnák, majd tavasszal zöldek lesznek. Ezek a levelek ősszel csodálatosan megváltoznak, átmennek a vörös, narancs és bordó árnyalataiba, hozva ezzel egyedi és látványos szépséget a kertbe.

A virágzat további díszítést ad a növénynek. A tölgy levelű hortenzia virágai hosszú piramisszerű torokkal rendelkeznek, amelyek nyáron jelennek meg. Az apró virágok szorosan csomókba rendeződnek, és erőteljesen kinyúlnak, létrehozva egy lenyűgöző és mutatós látványt. A virágok kezdetben fehérek, majd idővel válnak rózsaszínűvé, szinte már az őszi időszakban is megtartva szépségüket.

A tölgy levelű hortenzia ideális választás lehet kertek, parkok és udvarok díszítésére. Jól alkalmazkodik a részleges árnyékhoz és a nedvesebb talajhoz, de jól tűri a naposabb területeket is. Évelő jellegének köszönhetően hosszú éveken keresztül örömünkre szolgál, évente újra és újra elbűvölve bennünket az egyedülálló szépségével és változatosságával.

-1,5-2,5 méter magasra növő cserje

-krém-fehér, majd világos rózsaszín virágait júniusban-júliusban bontja

-különleges alakú levelei őszre vörösre festődnek

-napos, félárnyékos helyre ültesse

-víz igényes

-szoliterként, vagy kisebb csoportokba ajánlom ültetni

Mérete: 20-40 cm

További információk

Tömeg 2 kg
Méretek 20-40 cm