Gingko biloba – Páfrányfenyő

1600 Ft

Gingko biloba – Páfrányfenyő

Rendkívül ellenálló, lombhullató fa, jól tűri a szennyezett városi környezetet, ezért gyakran ültetik parkokba és utcák mentén.

Méret:20-30 cm

Kiszállítás: 5-10 munkanap

Szállítás: Mpl posta

Leírás

Gingko biloba – Páfrányfenyő

A Ginkgo biloba, más néven páfrányfenyő, egy ősi növényfaj, amely egyedülálló helyet foglal el a növényvilágban. A ginkgo eredetileg Kelet-Ázsiából, Kínából származik, de ma már világszerte ültetik, különösen városi környezetben, mert jól tűri a szennyezést és a városi stresszt.

Levél: A ginkgo levelei jellegzetes, legyező alakúak, mélyen karéjosak, és világoszöld színűek, amelyek ősszel aranysárgára változnak.

Fa: A ginkgo lombhullató fa, amely akár 20-35 méter magasra is megnőhet. A fiatal fák karcsú, oszlopos növekedésűek, de az idősebb példányok koronája szélesebbé és kúp alakúvá válik.

Növekedés és gondozás: Jól alkalmazkodik a különböző talajtípusokhoz, enyhén savas talajt kedveli.  Mérsékelt vízigényű, de fiatal korában rendszeres öntözést igényel.

Fényigény: Teljes napfényben érzi magát a legjobban, de elviseli a félárnyékot is.

Reprodukció: A ginkgo kétlaki növény, azaz külön női és férfi példányai vannak. A női fák termései (magjai) erőteljes szagúak, amely sokak számára kellemetlen lehet, ezért városi környezetben gyakran csak hím példányokat ültetnek.

Egészségügyi előnyök: A ginkgo biloba leveleit tradicionálisan gyógyászati célokra használják. A ginkgo kivonatot gyakran alkalmazzák a vérkeringés javítására, memória- és kognitív funkciók támogatására.

Tűrőképesség és ellenállás: A Ginkgo biloba rendkívül ellenálló a kártevőkkel és a betegségekkel szemben, és jól tűri a szennyezett városi környezetet, ezért gyakran ültetik parkokba és utcák mentén.

Történelmi és kulturális jelentőség: A ginkgo biloba az egyik legősibb élő fa, amely már a dinoszauruszok korában is létezett. Számos kultúrában szent faként tisztelik, különösen Kelet-Ázsiában, ahol hosszú élet és állandóság szimbóluma.

A Ginkgo biloba nemcsak egy érdekes és szép fa, hanem számos környezeti és egészségügyi előnnyel is rendelkezik, ami miatt kedvelt növény mind a kertészek, mind a városlakók körében.

Mérete: 1,5 l-es konténer.

További információk

Tömeg 1,5 kg
Méretek 20-30 cm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Gingko biloba – Páfrányfenyő” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük