Akció!

Forsythia x intermedia ‘Lynwood’ – Aranyvessző

1200 Ft

Forsythia intermedia ‘Lynwood’.

Egy lenyűgöző és könnyen kezelhető cserje, amely különleges tavaszi virágzásával bármely kert ékessége lehet.

Méret: 30-40 cm

Kiszállítás: 5-10 munkanap

Szállítás: Mpl posta

Kategóriák: ,

Leírás

A Forsythia × intermedia ‘Lynwood’, közismert nevén aranyvessző, egy népszerű díszcserje, amelyet korai, élénksárga virágai miatt ültetnek.

Virágok: Az ‘Lynwood’ aranyvessző virágai élénksárgák, négy szirmúak, és sűrűn borítják a vesszőket kora tavasszal, még azelőtt, hogy a levelek megjelennének. A virágzás általában március-áprilisban történik.

Levelek: A levelek oválisak, fogazott szélűek, zöld színűek, és lombhullatóak. Nyáron sűrű, zöld lombot képeznek, amely ősszel sárgás árnyalatokat vehet fel.

Növekedési: A ‘Lynwood’ aranyvessző erőteljes növekedésű cserje, amely elérheti a 2-3 méteres magasságot és hasonló szélességet. Gyors növekedése miatt hamar sűrű bokrot alkot.

Fényigény: Teljes napsütést kedveli, de részleges árnyékban is megfelelően fejlődhet. A napos helyeken virágzása intenzívebb és bőségesebb.

Talajigény: Jól alkalmazkodik a különböző talajtípusokhoz, de a legjobban a jó vízelvezetésű, tápanyagban gazdag talajokat kedveli. Tűri a városi környezetet és a szennyezettebb levegőt is.

Gondozás: Általában könnyen gondozható növény. A virágzás után ajánlott visszametszeni az elvirágzott vesszőket, hogy ösztönözzük az új hajtások és a következő évi virágok fejlődését. Az idősebb ágak ritkítása és az elhalt vagy beteg részek eltávolítása is ajánlott.

Felhasználás: Az ‘Lynwood’ aranyvessző kiválóan alkalmas szoliterként, sövényként, csoportosan ültetve vagy vegyes virágágyásokban. Tavaszi virágzása miatt gyakran ültetik parkokba, kertekbe és közterületekre is.

Fagyállóság: Kiváló fagyállósággal rendelkezik, és jól tűri a hideg éghajlatot. Széles körben ültethető különböző éghajlati zónákban.

Díszítőérték: A ‘Lynwood’ aranyvessző kiemelkedő díszítőértékkel bír kora tavaszi virágzásával, amely üdítő színfoltot jelent a kertben a téli hónapok után. Lombjának nyári zöldje és őszi színeződése szintén hozzájárul a kert szépségéhez egész évben.

További információk

Tömeg 2 kg
Méretek 30-40 cm
>