Euonymus europaeus – Csíkos kecskerágó

1900 Ft

Euonymus europaeus.

Lombhullató cserje, vagy kisebb fa.

Színesedő levelei adják díszítő értékét, melyek az ősz beköszöntével zöldből vörös vagy bíbor színűvé válnak.

Méret: 40-60 cm

Kiszállítás: 5-10 munkanap

Szállítás: Mpl posta

Leírás

Euonymus europaeus – Csíkos kecskerágó

Leírás és Méret: Lombhullató cserje vagy kisebb fa, általában 3-5 méter magasra nő. A törzse sima, de az idő előrehaladtával repedezhet. A fiatal hajtások zöldek és néha vörösesek lehetnek.

Levelek: A levelek ovális vagy elliptikus alakúak, egyszerűek és szórt állásúak. Tavasszal és nyáron zöldek, majd az ősz beköszöntével szép vörös vagy bíbor színűvé válnak.

Virágok és Termések: A virágok általában csoportokban vagy ernyőkben helyezkednek el. A tavasszal megjelenő virágok kis, zöld vagy sárga színűek. Az őszi hónapokban megjelenő termések gömb alakúak, rózsaszínűek vagy pirosak, majd idővel kapszulaformájú termékké érnek.

Fény és Talajigény: Az Euonymus europaeus napos vagy félárnyékos helyen egyaránt jól fejlődik. Alapvetően nem válogatós a talaj típusát illetően, de a jó vízáteresztő talajt kedveli.

Télállóság: Télálló, tehát jól tűri a hidegebb időjárást.

Felhasználás: Gyakran ültetik dísznövényként kertekben és parkokban. A szép színváltozások miatt vonzó őszi dísznövény lehet.

Gondozás: Az Euonymus europaeus általában kevés gondozást igényel. Rendszeres metszés lehet szükséges a kívánt formának és méretnek megfelelően.

Mérete: 40-60 cm, 2l-es

További információk

Tömeg 2 kg
Méretek 40-60 cm