Érdi bőtermő meggyfa (szabadgyökeres)

3500 Ft

Érdi bőtermő meggyfa (szabadgyökeres)

Közepes méretű, kerek vagy enyhén ovális gyümölcsei vannak. A gyümölcsök általában sötétvörös vagy lilás színűek, és érett állapotban ízletesek és zamatosak.

Méret: 150-175cm

Kiszállítás: 5-10 munkanap

Szállítás: Mpl posta

Elfogyott

Leírás

Érdi bőtermő meggyfa (szabadgyökeres)

Az Érdi bőtermő meggy egy olyan meggyfajta, amely Magyarországon terjedt el és vált népszerűvé. Itt van néhány jellemzője:

  1. Gyümölcs: Az Érdi bőtermő meggynek közepes méretű, kerek vagy enyhén ovális gyümölcsei vannak. A gyümölcsök általában sötétvörös vagy lilás színűek, és érett állapotban ízletesek és zamatosak. Az érési idő általában június közepétől július elejeig tart.
  2. Termőképesség: Kifejlett korában jó termőképességgel rendelkezik. Sok gyümölcsöt hoz, és a jó gondozás mellett hosszú éveken át teremhet.
  3. Fa jellemzői: Közepes méretűre nő, és a korona általában sűrű és gömb alakú. A levelek sötétzöldek és enyhén fényesek. A fa virágai fehérek és általában kora tavasszal virágzanak.
  4. Igények: A meggyfák általában mérsékelt klímát kedvelik. Jól bírják a hidegebb téli hónapokat, de a tavaszi fagyoktól óvatosan kell védeni őket. Napos vagy félárnyékos helyen is jól fejlődik, és jó minőségű talajban, jó vízlevezetéssel érzi magát a legjobban.
  5. Felhasználás: Az Érdi bőtermő meggyeket frissen fogyaszthatjuk, de nagyszerűen alkalmasak befőzésre, lekvár, dzsem és más konzervkészítmények készítésére is. Az ízletes gyümölcsöknek sokféle felhasználási lehetősége van a konyhában.
  6. Gondozás: Ahhoz, hogy az Érdi bőtermő meggyfa jó termést hozzon, fontos a rendszeres metszés és gondozás. A meggyfák hajlamosak lehetnek kártevők és betegségek támadására, így figyelni kell az egészségükre is.

Az Érdi bőtermő meggyfa egy kiváló választás lehet a kertben vagy gyümölcsösben, ha meggyre vágyunk, amely jó termést hoz és ízletes gyümölcsöket kínál. Azonban nem feledkezzünk meg a megfelelő gondozásról és az időszakos metszésről, hogy a fa egészséges és termékeny maradjon.

Szabadgyökeres.

További információk

Tömeg 1 kg
Méretek 150-175 cm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Érdi bőtermő meggyfa (szabadgyökeres)” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük