Deutzia purpurascens ‘Kalmiiflora’ – Rózsaszín virágú gyöngyvirágcserje

1900 Ft

Deutzia purpurascens ‘Kalmiiflora’ – Rózsaszín virágú gyöngyvirágcserje

Rendkívül díszes, rózsaszín virágai sűrű fürtökben helyezkednek el a hajtásokon.

Méret: 20-40 cm

Kiszállítás: 5-10 munkanap

Szállítás: Mpl posta

Leírás

Deutzia purpurascens ‘Kalmiiflora’ – Rózsaszín virágú gyöngyvirágcserje

  • Leírás: Ez a cserjés növény közepes méretű, általában 1-2 méter magasra és szélesre nő meg. A levelei kicsik, egymás ellenállók, oválisak vagy lándzsásak, sötétzöldek.
  • Virágzás: A ‘Kalmiiflora’ változat rendkívül díszes virágzást hoz. A virágok sűrű fürtökben helyezkednek el a hajtásokon, és általában rózsaszín vagy halványlila színűek. Virágzásuk során a növény egy szemkápráztató látványt nyújt.
  • Virágzási idő: A virágzási idő a tavaszi és nyári hónapokban van, a konkrét időpont az adott éghajlati körülményektől függ.
  • Fényigény: A Deutzia purpurascens ‘Kalmiiflora’ általában napos vagy félárnyékos helyzetben érzi jól magát. Előnyös, ha megfelelő mennyiségű napfényt kap, hogy a virágzás és a növény egészsége optimális legyen.
  • Talajigény: A jó vízelvezetésű, laza talajokat részesíti előnyben. A nedves talaj elkerülése segít megelőzni a gyökérrothadás és más problémák kialakulását.
  • Metszés: Az elhalványult virágok és a nem kívánt hajtások rendszeres eltávolítása a virágzási időszak után segít a cserje ápolt megjelenésének megőrzésében. A metszés elősegíti a növény formájának és méretének kontrollálását.
  • Felhasználás: A Deutzia purpurascens ‘Kalmiiflora’ gyakran használják kerti dísznövényként, például csoportosítva a kert más részein, vagy évelőágyásokban. Különleges virágzata miatt vonzó választás lehet a kertekben.

Mint minden növény esetében, az aktuális termesztési körülmények és a gondozás befolyásolhatják a növény kinézetét és teljesítményét. Ahhoz, hogy a legjobb eredményeket érjük el a Deutzia purpurascens ‘Kalmiiflora’ esetében, ajánlott az adott terület környezeti feltételeinek megfelelő gondozást és figyelmet biztosítani.

Mérete: 20-40 cm, 2l-es

További információk

Tömeg 2 kg
Méretek 20-40 cm