Cortaderia Selloana Rosea – rózsaszín pampafű

4500 Ft

Cortaderia selloana ‘Rosea’

Egy látványos növény, amely különleges színével és formájával hozzájárulhat egy kert vagy tájkép megjelenéséhez.

Méret: 40-60 cm

Kiszállítás: 5-10 munkanap

Szállítás: Mpl posta

Leírás

Cortaderia Selloana Rosea – rózsaszín pampafű

Más néven Pampa díszfű, egy kifejezetten dekoratív pampafű-fajta, amelyet gyakran használnak kertekben és tájképépítészetben. Íme néhány jellemzője:

 1. Levelek:
  • A rózsaszín pampafű levelei hosszúak és keskenyek, a fű szokásos pampafű-lombozattal rendelkezik. A levelek élénkzöldek és szépen ívelt formával rendelkeznek.
 2. Virágzat:
  • A ‘Rosea’ változat különlegessége a virágzatában rejlik. A hagyományos fehér pampafűvel ellentétben a ‘Rosea’ rózsaszín vagy sötétebb rózsaszín virágokat hoz létre. A virágok sűrű fürtökben helyezkednek el, ami látványos és díszítő hatást kelt.
 3. Magasság:
  • A rózsaszín pampafű általában 2-3 méter magasra nő, a levelei és a virágok együtt alkotják a szép pompás növényzetet.
 4. Fényigény:
  • A Cortaderia selloana ‘Rosea’ napos vagy félárnyékos körülmények között fejlődik a legjobban. Jól tűri a teljes napsütést, de a részleges árnyékban is megélhet.
 5. Talajigény:
  • A jó vízelvezetésű talajokat kedveli. Jól alkalmazkodik különböző talajtípusokhoz.
 6. Felhasználás:
  • A ‘Rosea’ változatot kertekben, parkokban vagy egyedi tájképekben ültetik, különféle stílusú kertekben használható díszítő elemként.
 7. Gondozás:
  • A pampafű általában nem igényel különösebben bonyolult gondozást. Rendszeres metszéssel tartható rendezett formában, és a virágok szárításával készíthetőek dekorációs elemek is.
 8. Hidegtűrés:
  • A Cortaderia selloana ‘Rosea’ általában hidegtűrő, de hideg éghajlati területeken télire lehet takarni vagy visszametszeni.

A Cortaderia selloana ‘Rosea’ egy látványos növény, amely különleges színével és formájával hozzájárulhat egy kert vagy tájkép megjelenéséhez.

 

További információk

Tömeg 2 kg
Méretek 60-80 cm