Cortaderia Selloana Pumila – krémfehér pampafű

3850 Ft

Cortaderia Selloana Pumila – krémfehér pampafű

Egy jó választás lehet azoknak, akik szeretnének pampafüvet a kertjükben, de kisebb méretű változatot keresnek a hagyományos pampafűhöz képest.

Méret: 40-60 cm

Kiszállítás: 5-10 munkanap

Szállítás: Mpl posta

Leírás

Cortaderia Selloana Pumila – krémfehér pampafű

Egy kisebb növekedésű változat a hagyományos pampafűből, amelyet gyakran választanak alacsonyabb növényzet kialakításához kertekben vagy tájképépítészetben. Íme néhány jellemzője:

 1. Levelek:
  • A ‘Pumila’ változat levelei hosszúak és keskenyek, jellemzően zöldek vagy szürkések lehetnek. A levelek széles kúszó szélességet alkothatnak, ami díszes megjelenést kölcsönöz a növénynek.
 2. Virágzat:
  • A virágzat hasonlóan nagy, fehér tollakkal rendelkezik, mint a hagyományos pampafű. A virágok sűrű fürtökben helyezkednek el, és különösen díszesek lehetnek, különösen széljárásban, ahol a szél megmozgathatja és élénkítő hatást kelt.
 3. Magasság:
  • A ‘Pumila’ változat jellemzően alacsonyabb, mint a hagyományos pampafű, és általában 1,2-1,5 méter magasra nő.
 4. Fényigény:
  • A Cortaderia selloana ‘Pumila’ általában napos vagy félárnyékos környezetet részesíti előnyben. Jól tűri a teljes napsütést is.
 5. Talajigény:
  • A jó vízelvezetésű talajokat kedveli, de nem rendkívül válogatós, és alkalmazkodik különböző talajtípusokhoz.
 6. Felhasználás:
  • A ‘Pumila’ változatot gyakran választják alacsonyabb sövények vagy kertterületek díszítéséhez. Jól mutat sziklakertekben vagy más kisebb kertekben.
 7. Gondozás:
  • Az általános pampafű gondozási elvek itt is alkalmazhatók. Rendszeres metszéssel vagy visszametszéssel tartható rendben, és a virágok szárítása is népszerű dekorációs elem lehet.
 8. Hidegtűrés:
  • Általában hidegtűrő, de hideg éghajlati területeken télire lehet takarni vagy visszametszeni.

A Cortaderia selloana ‘Pumila’ egy jó választás lehet azoknak, akik szeretnének pampafüvet a kertjükben, de kisebb méretű változatot keresnek a hagyományos pampafűhöz képest.

További információk

Tömeg 2 kg
Méretek 60-80 cm