Cortaderia Selloana Pink Feathe – pampafű

6350 Ft

Cortaderia Selloana Pink Feathe – pampafű

Gondozása nem nehéz, de a biztos átteleléshez némi odafigyelést igényel. Ültethetjük szoliterként a gyepfelületbe, de évelőágyásokban is megtalálja a helyét más díszfüvekkel együtt ültetve

Leírás

Cortaderia Selloana Pink Feathe – pampafű

A pampafű (Cortaderia selloana) őshazája Dél-Amerika, elsősorban Brazíliában, Chilében, Argentínában honos ez a különleges megjelenésű, nagyra cseperedő szoliternövény.

Akár három méter magasra is megnőhet, tekintélyes megjelenéssel bír, telepítésekor ezért mindenképp fontos átgondolni, hogy van-e a kertben elég hely számára. Kisebb, szűk területen ugyanis korántsem mutat olyan jól, ráadásul igen terebélyessé is válhat, amit ugyan lehet szabályozni metszéssel, de tény, hogy ez a díszfű akkor lesz éke az Ön kertjének, ha helyet ad neki a kibontakozáshoz!

Éles szélű levelei igen nagyra megnőnek, rózsaszín vagy fehér virágbugáival, melyeket nyár végétől díszítik a növényt. A nagy méretű és látványos bugákat megszárítva akár lakásunkba is bevihetjük, száraz virágcsokrot köthetünk belőle.

Gondozása nem nehéz, de a biztos átteleléshez némi odafigyelést igényel. Ültethetjük szoliterként a gyepfelületbe, de évelőágyásokban is megtalálja a helyét más díszfüvekkel együtt ültetve (például tollborzfű).

Mérete:40-60 cm

 

 

További információk

Tömeg 4 kg
Méretek 40-60 cm