Akció!

Calamagrostis x acutiflora ‘Overdam’ – Tarka nádtippan

1200 Ft

Calamagrostis x acutiflora ‘Overdam’.

Kiemelkedő díszítőértékkel bír lombozatának tarka színei és karcsú formája miatt.

Egész évben vonzó látványt nyújt.

Méret: 20-30 cm

Kiszállítás: 5-10 munkanap

Szállítás: Mpl posta

Leírás

Calamagrostis x acutiflora ‘Overdam’

A Calamagrostis x acutiflora ‘Overdam’, közismert nevén nádtippan, egy elegáns díszfű, amelyet vonzó lombozata miatt ültetnek.

Lombozat: A levelek hosszúak, keskenyek, és zöldek fehér széllel, ami elegáns, tarka megjelenést kölcsönöz a növénynek. A lombozat egész évben vonzó, és különösen a tavaszi és nyári időszakban díszít.

Virágok: A virágok keskeny bugákban jelennek meg a szárak csúcsán, kezdetben bíborrózsaszínek, majd az érés során aranyszínűvé válnak. A virágzás általában júniustól szeptemberig tart.

Növekedési szokás: A ‘Overdam’ nádperje bokros habitusú növény, amely akár 120-140 cm magasra is megnőhet, a szélessége pedig 60-90 cm lehet. Karcsú, egyenes szárai és keskeny levelei elegáns megjelenést kölcsönöznek neki.

Fényigény: Teljes napsütést kedveli, de részleges árnyékban is jól fejlődik. A napos helyeken a legjobb növekedést és virágzást produkálja.

Talajigény: Jól alkalmazkodik a különböző talajtípusokhoz, de a legjobban a jó vízelvezetésű, tápanyagban gazdag talajokat kedveli.

Gondozás: Általában könnyen gondozható növény. Tavasszal érdemes visszavágni az előző évi elszáradt szárakat, hogy helyet adjon az új hajtásoknak. Az időnkénti tőosztás segíthet megőrizni a növény életerejét és kompakt formáját.

Télállóság: Kiváló télállósággal rendelkezik, és jól tűri a hideg éghajlatot. A téli hónapokban a szárak és a virágok érdekes szerkezetet és textúrát adnak a kertnek.

Felhasználás: A ‘Overdam’ nádperje sokoldalúan felhasználható a kertben. Kiválóan alkalmas vegyes évelőágyásokba, szegélynövényként, csoportosan ültetve vagy szoliterként. Modern és természetes kertekben egyaránt jól mutat, és díszfüves kertekben is népszerű.

 

További információk

Tömeg 2 kg
Méretek 20-30 cm