Calamagrostis x acutiflora ‘Karl Foerster’ – nádtippan

2300 Ft

Calamagrostis x acutiflora ‘Karl Foerster’ (nádtippan)

Könnyen gondozható és sokoldalú dísznövény, melyet széles körben értékelnek a kertészetben.

Méret: 60-80c m

Kiszállítás: 5-10 munkanap

Szállítás: Mpl posta

Leírás

Calamagrostis x acutiflora ‘Karl Foerster’ nádtippan

A Calamagrostis x acutiflora ‘Karl Foerster’,  egy kedvelt dísznövény, melyet széles körben használnak kertekben, parkokban és tájépítészeti projektumokban a világ minden táján. Az ‘Karl Foerster’ fajta elismerésben részesült számos kertészeti csoporttól a finom textúrájáért, állóképességéért és hosszú virágzási időszakáért.

Ez a fűféle jól illeszkedik mind modern, mind hagyományos kertekbe. Az ‘Karl Foerster’ függőleges növekedési szokásairól és keskeny formájáról ismert, magassága elérheti a 150-200 cm-t, szélessége pedig 60-80 cm. Virágzatai hosszú, aranybarna, sűrű fürtök, melyek a növény felett magasodnak, és nyár elejétől késő őszig tartanak.

A ‘Karl Foerster’ ellenálló és alkalmazkodó növény, amely számos környezeti feltétel között képes növekedni. Előnyben részesíti a napos vagy enyhén árnyékos helyeket, a jól lecsapolódó talajokat. Jól bírja a szárazságot és más stresszes környezeti tényezőket, mint a forróság vagy az alacsony hőmérséklet. Mindez teszi a ‘Karl Foerster’-t kiváló választássá városi kertekhez és más nehéz körülmények közötti helyszínekhez.

A növény karbantartása minimalista: alkalmankénti öntözés, ritkán metszés és tápanyag-pótlás elegendő. Tavasszal érdemes a növényt visszametszeni, hogy elősegítsük az új hajtások növekedését, és eltávolítsuk az elszáradt részeket. A ‘Karl Foerster’ nem igényel rendszeres metszést vagy speciális gondozást.

Ezen kívül a Calamagrostis x acutiflora ‘Karl Foerster’ a biodiverzitás előmozdításában is szerepet játszik, mivel vonzza a rovarokat és más állatokat. A fűféle alkalmas szoliterként, sövényként, vagy évelőágyásokban is használható. A magas, függőleges növekedés és szép, aranybarna virágzatok vizuális érdekességet és textúrát adnak a kertnek.

Összefoglalva, a Calamagrostis x acutiflora ‘Karl Foerster’ egy impozáns, könnyen gondozható és sokoldalú dísznövény, melyet széles körben értékelnek a tájépítészetben és kertészetben. A növényt értékelik állóképességéért, szépségéért és a különböző kertészeti stílusokhoz való alkalmazkodóképességéért.

Méret 2l-es konténer

További információk

Tömeg 2 kg
Méretek 60-80 cm