Berberis thunbergii ‘Atropurpurea Nana’ – törpe vérborbolya

2400 Ft

Berberis thunbergii ‘Atropurpurea Nana’ (törpe vérborbolya)

Egy kivételesen díszes és alacsony törpecserje, mely kertedet élettel, színekkel és karakterrel tölti meg.

Méret: 20-30 cm

Kiszállítás: 5-10 munkanap

Szállítás: Mpl posta

Leírás

Berberis thunbergii ‘Atropurpurea Nana’ (törpe vérborbolya)

A Berberis thunbergii ‘Atropurpurea Nana’ egy kivételesen díszes és alacsony törpecserje, mely kertedet élettel, színekkel és karakterrel tölti meg. A maga 40-50 cm-es magasságával egy igazi kis ékszer, melynek nemcsak habitusa, hanem élénk, kárminpiros színű levelei is rendkívüli látványt nyújtanak.

Az ‘Atropurpurea Nana’ számára a virágzat és dísztermés csak másodlagos, ugyanakkor a finomabb és apróbb levelek adnak neki fő díszítő értéket. Ezek a levelek évszaktól függően változhatnak, de általában élénkpiros színűek, különösen a tavaszi és nyári hónapokban. Az apró tövisek a cserje ágain tovább növelik a karakterét, és egyedi textúrát kölcsönöznek neki.

Ez a törpecserje kifejezetten nem igényes és sokoldalú. A napos helyeken a legszebben díszít, de akár árnyékosabb területeken is szépen zöldellhet. Ellenáll a betegségeknek és a szennyezett levegőnek, így hosszú éveken keresztül örömet szerez a kertészeknek.

Ültethető egyesével, kisebb csoportokba rendezve, sövényként, vagy akár edényben is, így alkalmazkodva a kert különböző területeihez és igényeihez. A tavaszi metszés javasolt, kihajtás után vagy az elvirágzás után, hogy megőrizze kompakt formáját és egészséges növekedését.

A Berberis thunbergii ‘Atropurpurea Nana’ nem csupán egy kerti növény, hanem egy élénk és színpompás szobor a kertben, amely egész évben folyamatosan örömöt szerez a szépségével és könnyű gondozásával.

További információk

Tömeg 2 kg
Méretek 20-30 cm