Abelia grandiflora ,Prostrata’ – fehér tárnicslonc

3600 Ft

Abelia grandiflora ,Prostrata’.

Gyönyörű, örökzöld cserje, amely díszkertekben és parkokban népszerű.

Az egyik legkarakteresebb jellemzője az illatos virágzata.

Méret: 20-40cm

Kiszállítás: 5-10 munkanap

Szállítás: Mpl posta

Elfogyott

Kategória:

Leírás

Abelia grandiflora ,Prostrata’

Az Abelia grandiflora egy gyönyörű, örökzöld cserje, amely díszkertekben és parkokban népszerű.

  1. Levelek: Levelei általában oválisak vagy lándzsa alakúak, szemben állnak, és a tavasz és ősz folyamán zöldek maradnak. A tél folyamán a levelek egyes fajtáknál színes árnyalatokat ölthetnek.
  2. Virágzat: Az egyik legkarakteresebb jellemzője a gazdag és illatos virágzata. A tubuláris virágok kicsik, általában rózsaszínben vagy fehérben pompáznak, és a tavasztól az őszig terjedő hónapokban virágoznak. A virágok gyakran csomókban helyezkednek el, és vonzzák a méheket és pillangókat.
  3. Termése: A virágokat követően néhány fajta termést hoz, amelyek kis kapszulákban találhatók. Ezek a termések általában nem kiemelkedően dekoratívak, és a növény díszítettsége inkább a virágzatában rejlik.
  4. Magasság: Általában 1,2-2,4 méter magasra nő, de a pontos mérete függ a fajtától és a növekedési körülményektől.
  5. Fényigény: Napos vagy félárnyékos helyet kedvel, de jól tűri a részleges árnyékot is.
  6. Talajigény: Jól növekszik jó vízelvezetésű, tápanyagokban gazdag talajokban. Az enyhén savas vagy semleges pH-t kedveli.
  7. Felhasználás: Ideális választás lehet kertek, parkok és más kerti területek számára, de akár konténeres növényként is használható. A virágzata és örökzöld jellege miatt díszítő növényként szolgál.
  8. Gondozás: Általában nem igényel különösebben bonyolult gondozást. Rendszeres metszéssel formázható, és a virágzási időszak után visszavágva elősegítheti a következő évi virágzást.
Mérete: 2l-es konténer, 20-40 cm.

További információk

Tömeg 2 kg
Méretek 20-30 cm