Tavasz

Rubus idaeus ‘Delniwa’

Ismertebb nevén a ‘Delniwa’ málna, egy népszerű fajta, amelyet kertészek és gyümölcskedvelők egyaránt előszeretettel választanak a finom íze és a bőséges terméshozama miatt. Jellemzően erős növekedésű, középmagas bokor, amely nyáron hozza meg édes, piros gyümölcseit. A ‘Delniwa’ remek választás lehet mind hobbi kertészek, mind kereskedelmi termesztők számára.

Tavaszi ültetési tanácsok a ‘Delniwa’ málna számára:

  1. Helyszín: Válasszon napfényes, jól szellőző helyet, amely védelmet nyújt a szél ellen. A málnának legalább 6-8 óra közvetlen napfényre van szüksége a megfelelő növekedéshez és gyümölcsözéshez.
  2. Talaj: A ‘Delniwa’ málna jól fejlődik tápdús, jó vízlevezetésű talajban. Ha a talaj agyagos vagy túl homokos, javítsa komposzt vagy rothadt trágya hozzáadásával.
  3. Ültetési távolság: Az ültetési távolság legyen körülbelül 45-60 cm a bokrok között és 1,5-2 méter a sorok között. Ez biztosítja a növények számára a szükséges teret a növekedéshez és a légáramláshoz, csökkentve ezzel a betegségek kockázatát.
  4. Ültetés: Ásson egy akkora lyukat, amely elegendően nagy a gyökérlabda számára, és helyezze a növényt úgy, hogy a gyökérgumó ugyanolyan szinten legyen, mint a talaj felszíne. Töltse vissza a lyukat földdel, és óvatosan tömörítse le.
  5. Öntözés: Az ültetés utáni időszakban fontos a rendszeres, mély öntözés, különösen száraz időjárás esetén. Azonban kerülje a túlöntözést, mert ez gyökérrothadást okozhat.
  6. Támrendszer: A ‘Delniwa’ málna növények gyakran igényelnek támogatást, különösen a bőséges terméshozam időszakában. Használjon karókat vagy drótkerítést, hogy segítse a növényeket abban, hogy egyenesen nőjenek és elkerüljék a gyümölcs súlyától való meghajlást.

Az ültetési tanácsok betartásával a ‘Delniwa’ málna bokrok egészségesek és erősek lesznek, bő termést hozva a nyári hónapokban.

Rubus idaeus ‘Delniwa’ málna vásárlás:

Rubus idaeus ‘Delniwa’ (folytontermő rezisztens málna) 2L-es